Oletteko hakeneet tiekunnalle suomi.fi-valtuuksia? Mitä asiakirjoja ja kenen allekirjoitukset tarvitsee (olen tavannut ohjeita, kovin monimutkaiselta vaikuttaa). Jos maksaa pieniä palkkioita yksityishenkilölle, ne pitää ilmoittaa tulorekisteriin, ja mielellään nekin ilmoitukset hoitaisi sähköisesti.
Tiekunnalla tulee olla Y-tunnus ja valtuuksia varten täytyy olla allekirjoitettu hakemus. Hakemuksen allekirjoittaa lähtökohtaisesti nimenkirjoitusoikeudellinen eli hoitokunnan puheenjohtaja tai toimitsijamies.
Hakemuksen liitteenä tulee olla allekirjoittajan voimassa olevan passin tai henkilökortin kopio sekä kopio tiekunnan pöytäkirjasta, jossa nimenkirjoitusoikeudellinen (käytännössä hoitokunta tai toimitsijamies) on valittu. Pöytäkirja ei saa olla yli 6kk vanha. Olettaisin, että mikäli tiekunnan kokouksessa ei ole tarvetta käsitellä toimielimen valintaa, siellä voidaan tehdä päätös valtuuttaa yksittäinen henkilö tiekunnan puolesta allekirjoittamaan Suomi.fi -valtuushakemus.
Valtuuksien hakeminen on työlästä ja vaatimukset tiukkoja, jonka vuoksi tulorekisteri-ilmoitusten tekeminen paperilla tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Toisaalta hakemisen vaivaa ei ole kuin kerran, ja sen jälkeen asiat sujuvat sähköisesti.
Hei!
Koetin hakea valtuuksia näillä ohjeilla, mutta hakemus on edelleen melko sekava. Ensinnäkään, minulla ei ole mitään kokemusta suomi.fi valtuuksista, joten en ymmärrä, että onko valtuuttaja siis tiekunta? Ja onko valtuutettu, sitten yksityinen henkilö, eli tiekunnan puheenjohtaja? Mitäs sitten tapahtuu, jos puheenjohtaja vaihtuu, pitääkö silloin valtuutusasiat hakea taas uudestaan?
Entä mikä valtuustyyppi valitaan tiekunnalle: valtuutusoikeus, asiointivaltuus vai edustajan valtuutusoikeus?
Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
Hei @mitteetarkoittaa,
Edellinen keskustelu on jo sen verran vanha, että suomi.fi -valtuuksien hakeminen on hieman ehtinyt muuttua. Hakeminen on kieltämättä tehty aika monimutkaiseksi. Valtuuttaja on tiekunta ja suomi.fi -valtuudet saa kuntoon hakemuksella valtuutamisen kautta. Jos asioiden hoitaja vaihtuu, pitäisi hakemus tehdä uudelleen tai sitten valtuutettu voi valtuuttaa uusia henkilöitä. Valtuutustyypiksi valitaan valtuutusoikeus.
Palvelussa on hyvä puhelinasiakaspalvelu organisaatioille, sitä kautta saa helpoiten vastaukset valtuuksien hakemisessa esiintyviin kysymyksiin.