Suomi.fi valtuudet

Oletteko hakeneet tiekunnalle suomi.fi-valtuuksia? Mitä asiakirjoja ja kenen allekirjoitukset tarvitsee (olen tavannut ohjeita, kovin monimutkaiselta vaikuttaa). Jos maksaa pieniä palkkioita yksityishenkilölle, ne pitää ilmoittaa tulorekisteriin, ja mielellään nekin ilmoitukset hoitaisi sähköisesti.

Tiekunnalla tulee olla Y-tunnus ja valtuuksia varten täytyy olla allekirjoitettu hakemus. Hakemuksen allekirjoittaa lähtökohtaisesti nimenkirjoitusoikeudellinen eli hoitokunnan puheenjohtaja tai toimitsijamies.

Hakemuksen liitteenä tulee olla allekirjoittajan voimassa olevan passin tai henkilökortin kopio sekä kopio tiekunnan pöytäkirjasta, jossa nimenkirjoitusoikeudellinen (käytännössä hoitokunta tai toimitsijamies) on valittu. Pöytäkirja ei saa olla yli 6kk vanha. Olettaisin, että mikäli tiekunnan kokouksessa ei ole tarvetta käsitellä toimielimen valintaa, siellä voidaan tehdä päätös valtuuttaa yksittäinen henkilö tiekunnan puolesta allekirjoittamaan Suomi.fi -valtuushakemus.

Valtuuksien hakeminen on työlästä ja vaatimukset tiukkoja, jonka vuoksi tulorekisteri-ilmoitusten tekeminen paperilla tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Toisaalta hakemisen vaivaa ei ole kuin kerran, ja sen jälkeen asiat sujuvat sähköisesti.