Tiehoitokunnan puheenjohtajan palkkio

Tervehdys!
Tiehoitokunnan puheenjohtaja saa kerran vuodessa palkkion toimistaan. Täytyykö tiehoitokunta maksaa ennakkovero?

1 tykkäys

Hei @Raider ,

Kaikista tiekunnan maksamista palkkiosta on maksettava ennakonpidätys verottajalle ja tehtävä palkkatietoilmoitus tulorekisteriin, jos palkkion saaja ei kuulu ennakkoperintärekisteriin. Palkkion suuruudelle ei ole alarajaa eli muutaman kympinkin palkkioiden kohdalla näin on toimittava. Ennakonpidätyksen suuruus on 60% palkkiosta tai verokortin veroprosentin mukaan.

Tiekunta hakee ensin y-tunnuksen Verohallinnolta, jos sitä ei ennestään ole. Y-tunnus haetaan lomakkeella Y1. Tulorekisteri-ilmoituksen voi tehdä sähköisesti Omaverossa, jos tiekunnalle on ollut mahdollista hakea Suomi.fi -tunnisteet. Jos tunnisteita ei ole, palkkatietoilmoitus tehdään paperisena lomakkeella TULOR 6101. Tiekunnalle muodostuu tämän jälkeen oma-aloitteisten verojen maksamisen viite, jolla ennakonpidätys maksetaan Verohallinnolle.

Mikäli palkkio laskutetaan y-tunnuksella ja saaja kuuluu ennakkoperintärekisteriin, tiekunnan ei tarvitse huolehtia ennakonpidätyksestä tai ilmoituksista.

1 tykkäys

Miten tuo maksamisen viite muodostuu? Lähettääkö tulorekisteri sen postissa?

Hei @ojala ,

Viite muodostuu Verohallinnon tietoihin, sitä ei erikseen lähetetä postissa.

Jos tiekunta asioi kirjeitse, maksuviitteen saa kysymällä sen puhelimitse Verohallinnolta Osakeyhtiöiden ja yhdistysten palvelunumerosta, joka koskee työnantajuutta (puh. 029 497 012).