Tiekunnan säännöt

Tiekunnalla on ollut käytössä vuosia sääntöluonnos, jota on sovellettu kokouksissa. Se on viimeistelemätön. Ei ole toimitettu MML:een.
Kokouksiin sitä ei ole jaettu, vaikka muutoksia siellä tehty. Tekstimuutosten sanamuotoja ei ole etukäteen jaettu kokoukselle. Laista poikkeamia on, esim. hoitokunnan kokoonpano vain 3 jäsentä.
Pj tekee asiat omalla haluamalla tavallaan. Miten voi lopettaa käytön, tai jos pj aikoo lähettää MML:een, estää vahvistamisen ennen kuin jollain tavalla saisi kokonaisuuden kokouksen käsittelyyn? Se ei ole itsestään selvää.

Hei @Utelias,

Jos säännöt on vahvistettu asianmukaisesti tiekunnan kokouksessa ja päätös kirjattu pöytäkirjaan, ei lähettämistä ja rekisteröintiä voi estää. Maanmittauslaitos vaatii asianmukaisen pöytäkirjan, että säännöt voidaan rekisteröidä.

Sääntöjen muuttamisen tai lakkauttamisen voi tehdä ainoastaan tiekunnan kokouksessa, eli hoitokunnalta tulee vaatia asian ottamista asialistalle ja käsittelyyn. 25% tieosakkaista voi myös vaatia hoitokuntaa pitämään ylimääräisen kokouksen asian käsittelemiseksi. Jos näin ei tapahdu, ei jää oikein muita vaihtoehtoja kuin oikaisuvaatimus tai moitekanne.