Tieyksikkölaskelma

Onko tiekunnan annettava tieyksikkölaskelmasta kopio pyydettäessä? Tiekunnan kokouksessa pitää päättää tieyksikkölaskelman vahvistamisesta mutta hoitokunnan jäsenet eivät näytä tieyksikkölaskelmaa. Onko tämä oikea tapa?

Hei @anonyymi1 ,

Yksikkölaskelma on tiekunnassa asianosaisjulkista tietoa eli kyllä se on osakkaalle vähintään näytettävä. Uutta yksikkölaskelmaa vahvistettaessa ehdotuksen tulee olla kaikille osakkaille nähtävillä kahden viikon ajan ennen kokousta kokouskutsussa ilmoitetussa paikassa. Jos olemassa olevaan laskelmaan tehdään kokouksessa ainoastaan pieniä päivityksiä tai tarkistuksia, sen ei tarvitse olla erikseen nähtävillä (esimerkiksi kesämökin yksiköt muutetaan vakituisen asunnon yksiköiksi käytön muuttuessa).

Joissain tiekunnissa näkee vielä sellaisia yksikkölaskelmia, missä on osakkaiden osoitteet ja muut yhteystiedot mukana. Sitä ei voi toisille osakkaille näyttää, koska toisten osakkaiden yhteystietoja ei saa antaa tiekunnasta edes naapurille ilman lupaa. Yksikkölaskelmasta pitää olla sellainen versio, jossa on ainoastaan kiinteistötiedot, omistajan nimi ja yksiköinti.

Kiitos vastauksesta, tähän lopputulokseen olen itsekin päätynyt mutta halusin varmistuksen ammattilaiselta.