Toimitsijamiehen kelpoisuus

Toimitsijamies/tieisännöitsijä ei ole hoitanut lupaamiaan tehtäviä, laskuttaa silti iloisen 700€ vuodessa, käytännössä laskujen lähettämisestä ja kokouksen pitämisestä ja avustuksen hakemisesta. Esimerkiksi erääntyneiden maksujen perintää ei ole tehty, tien ojien perkaus hoitamatta jne. Yksiköintiä ei ole tehty uusiksi osakkaiden pyynnöistä huolimatta.

Tieisännöitsijöitä alueella on vähän, mitkä on toimitsijamiehen kelpoisuusvaatimukset? Itselläni ja puolisollani olisi yhdessä kokemusta ja sopivasti yhtiö, joka työn voisi laskuttaa. Tulisi samalla saatua korvaus kaikesta siitä työstä mitä teemme nyt ilmaiseksi. Laskuttaminen siksi, ettei tarvitse veropidätyksien kanssa pelata, vaihtoehto myös nostaa pj ja rahastonhoitajan palkkiot. Mikä olisi järkevää?

Tieisännöitsijän koulutukseen ja hoitoon myös naapuritiet?

1 tykkäys

Hei @Lotta,

Ikävä kuulla että hommat eivät hoidu pyynnöistä huolimatta.

Toimitsijamiehelle ei ole erillisiä kelpoisuusvaatimuksia. Periaatteessa siis kuka tahansa voi toimia toimitsijamiehenä, myös osakas. Jos työn pystyy yrityksen kautta laskuttamaan niin aina parempi, ei tarvitse pyöritellä tulorekisteri-ilmoituksia.

Tieisännöitsijäkoulutukseen on myös haku käynnissä, joten jos aihe kiinnostaa, sinne vaan!

1 tykkäys

Hei Lotta,

Tieisännöitsijän kelpoisuusvaatimuksiin ei varsinaisesti mitään ehtoja ole vaan tiekunta itse yhdessä päättää onko taho oikea valinta hoitamaan tiekunnan asioita. Olettaisin kuitenkin, että asioista on sovittu, mitä tieisännöitsijän tulee tehdä laskutuksensa vastineeksi. Mikäli näitä hommia ei kuitenkaan ole toteutettu sopimuksen mukaisesti, löytyy mielestäni peruste tieisännöitsijän vaihtamiseen.

Isännöitsijäksihän voi alkaa käytännössä kuka vain, joka asioihin on perehtynyt ja osaa hommansa. Suurin osa isännöitsijöistä tekee palvelua ulkopuolisena ja näin ollen laskuttaa tekemänsä työn tiekunnalta, mikä varmasti helpoin tapa!

-Jaakko Tievahdilta

1 tykkäys